Nesodden kulturråd

Styret for Nesodden Kulturråd 

Linn Cecilie Ulvin -leder

Foto: Annar Bjørgli

 

 

Ulvin (f.1969) er billedkunstner, forfatter og frilans kurator. 

Ulvin har lang erfaring i et bredt kunstfelt, bl.a publisert to romaner på Tiden forlag, og deltatt på en rekke utstillinger. Hun har Bakgrunn i teater, med regi, skuespill, og dramatikk.
Ulvin har solid prosjektledererfaring,  har vært leder for forfatterklubben ved Tiden forlag og styrmedlem Unge Kunstneres Samfund. 

For tiden jobber hun med separatutstilling som åpner 31 august på Kongsberg kunstforening.
Hun er kurator og kunstkonsulent for SAMMENomGATA, for Kulturetaten, Oslo Kommune, et kunstprosjekt som går over tre år i forbindelse med oppgradering av Thorvald Meyers gate 2018-2021.
Ulvin er kunstfaglig prosjektleder og kurator for kunst til Kolbotn omsorgsboliger på oppdrag for Oppegård kommunem, som åpner til høsten.

Ulvin har utdannelse fra Kunstakademiet i Oslo, Skrivekunstaklademiet i Hordaland og The Desmond Jones School of Mime and Physical Theatre. 

 

 

Bente Leiknes Thorsen - nestleder

Bente Leiknes Thorsen (1980) har master i komposisjon fra Norges musikkhøgskole. Hennes musikk er ofte rotfesta i hverdagsliv samtidig som den har poetiske kvaliteter. I 2016 blei verket «at the tips of my fingers / on the tip of my tongue» nominert til Edvardprisen i klassen samtidsmusikk.

Thorsen har lang fartstid i styrer i musikklivet og er i dag styremedlem i Norsk komponistforening, Ultima og Kopinor, og nestleder i styret på Notam.

 

Foto: Andreas Ulvo

Simen Storhaug Christiansen, styremedlem

Simen Storhaug Christiansen (f.?)

 

Arkitekt.

d.d. arkitekt hos Lund Hagem Arkitekter AS.


Utdannet ved Arkitektur- og designhøgskolen i Oslo og Einar Granum Kunstfagskole


.

 

Kine Lillestrøm

Kine Lillestrøm (f.1977) er billedkunstner.

Lillestrøm er en aktiv utstiller, og har utført flere kunstprosjekter i offentlig rom. Hun har utdannelse fra kunstakademiet i Oslo.

Kine Lillestrøm jobber som kunstkonsulent, og har tidligere jobbet på Nobels fredssenter som driftskoordinator.

For tiden jobber hun mot separatutstilling på LNM.

Terje Lind Bjørsvik

Terje Lind Bjørsvik (f.1963)

Manusforfatter, filmarbeider, prosjektleder. 

Utdannelse fra Strykejernet, kunsthistorie, litteraturvitenskap og TV-produksjon fra UiBergen, prosjektledelse fra BI. 

 

Jobbet 25 år i film og TV, 4 år som prosjektleder i Norsk filmforbund, ett år som jr.produsent / manusforfatter i 10.000 images.

 

Engasjert i Viken filmsenter og Saga skatehall. Bygger opp landets første dagsavis på nett, Naturpress.

 

Marius Hauglie

Foto: Toril Sørlie

Marius Hauglie (f.1980)er utdannet digital markedsfører og visuell innholdsprodusent.

Han har jobbet 12 år med markedsføring i ulike bedrifter i Norge og Danmark. 

Marius Hauglie har vært fast instruktør for Nesoddrevyen siden 2013. Han har drevet med stand up, og startet Nesodden Stand Up klubb i 2013.

Njål Ølnes

Njål Ølnes (f.1965) er saksofonist, komponist, forsker og jazzpedagog.

Ølnes er utdannet fra Jazzlinja (NTNU), og var i mange år lærer på Sund folkehøgskole (1996-2007) der han var en sentral drivkraft bak den vitale jazzlinja. Han var også flerårig leder av Inderøy Jazzforum og arrangør av den lille feinschmecker-jazzfestivalen «Soddjazz» på Inderøy. Har siden 2003 undervist i ensemble og hovedinstrument på Jazzlinja (NTNU) i Trondheim og ved jazzlinja på Norges Musikhøgskole (NMH).

Njål Ølnes har blant annet spilt i treblåstrioen Decoy med Trygve Seim og Håvard Lund ; i Dingobats med Eirik Hegdal saxofoner, Thomas T. Dahl gitar, Mats Eilertsen bass og Sverre Gjørvad trommer ; i African Pepperbirds med Bjørn Ole Solberg altsax, Vigleik Storaas/Erlend Slettevold piano, Mattis Kleppen bass og Tor Haugerud/Kenneth Kapstad trommer ; i Gibrish med Michael Francis Duch bass, Kjetil Møster tenorsax og Tor Haugerud trommer; i Trondheim Jazzorkester under kunstnerisk ledelse av Eirik Hegdal.

Ølnes er aktiv med den bassløse trioen BMX, med gitarist Thomas T. Dahl og Øyvind Skarbø, trommer. BMX ble i 2008 utvidet til kvartett, med Per Jørgensen på vokal og trompet. Og i 2017 utvidet til sekstetten BmXL, med Eirik Hegdal på treblås og Ståle Storløkken på tangentinstrument.

I 2016 tok Ølnes sin doktorgrad ved NMH, med nettopp BMX som «forskningsobjekt» og medforskere. I avhandlingen «Frå små teikn til store former-Analysar av det improviserte samspelet med hjelp av auditiv sonologi», undersøker Ølnes ved hjelp av analyseverktøyet auditiv sonologi hvordan klangbruk og formdanning henger nøye sammen og hvordan spillerne forsøker å komplementære og foregripe hverandre i noe som kan minne om roller.

For tiden er Njål Ølnes postdoktor ved jazzlinja-NTNU.